Site Overlay
Wat is het verschil tussen krenten en rozijnen?

Wat is het verschil tussen krenten en rozijnen?

Wat is het verschil tussen krenten en rozijnen? Krenten en rozijnen worden vaak onterecht gezien als hetzelfde product. Er zit wel echter degelijk een verschil in, alhoewel deze wel klein is.

Beide zijn gedroogde druiven maar worden gemaakt met met andere soorten druiven. Het kan worden gegeten als snack of worden toegevoegd aan maaltijden. We leggen je in dit artikel het verschil uit.

Rozijnen

De rozijn is een druif die gedroogd is. Het kan worden gemaakt van diverse soorten druivenrassen. Zowel de smaak als de kleur van de rozijnen kunnen verschillen. Dit komt door de lengte van het droogproces.

Als de rozijnen voor langere tijd worden gedroogd zal de smaak een stuk zoeter zijn, en de kleur zal donkerder worden. De reden hiervoor is dat het vochtgehalte tijdens het drogen zal dalen.

Krenten

Ook de krent is een druif die gedroogd is echter van één soort druivenras. Namelijk de ‘Korinthiaka’.

Het is afkomstig uit de stad Korinthe dat we kunnen vinden in Griekenland. De naam zelf is Frans en is afgeleid van het woord ‘rasin de Corinthe’. Korinthe is de oorspronkelijke plaats waar de druiven werden verbouwd.

De kleur van de krenten varieert van donkerblauw tot bruin en in tegenstelling tot rozijnen is de smaak niet zoet maar meer zurig.

Ook zijn ze wat droger van smaak. Wil je krenten die zo zoet mogelijk smaken kies dan voor een donkere krent.

Krenten en rozijnen: een gezonde snack

Als je een gezonde snack in huis wilt halen is de krent en de rozijn een goede keus.

Het zijn beide hele gezonde producten met een hoop goede en gezonde voedingswaardes. Zelfs meer als druiven die vers zijn.

Het zit vol met vitamines maar ook antioxidanten en mineralen. Een handje krenten of rozijnen is een prima tussendoortje maar hou er rekening mee dat je er niet te veel van eet.

In gedroogd fruit zitten namelijk wel een hoop suikers waar je niet teveel van binnen wilt krijgen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

1 thoughts on “Wat is het verschil tussen krenten en rozijnen?

Comments are closed.