Site Overlay
Hoe gezond is komkommer?

Hoe gezond is komkommer?

Hoe gezond is komkommer? Eén van de populairste groenten die we eten is de komkommer. Dat is niet voor niks want de groente is goed voor de gezondheid en bevat daarnaast ook nog eens nauwelijks calorieën.

Het zit vol met voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben maar bevat ook veel vocht wat weer goed is voor de hydratatie van het lichaam.

Komkommers bevatten weinig calorieën

Een komkommer is een fantastische groente wanneer je op je gewicht aan het letten bent. Ze bevatten maar weinig calorieën waardoor je er veel van kunt eten zonder dat je aankomt.

Een hele komkommer weegt gemiddeld 400 gram en bevat slechts 52 calorieën. Je kunt het gebruiken als tussendoortje of als extra bij je maaltijd.

Ook wanneer je trek hebt kun je zonder schuldgevoel prima een halve komkommer eten. Het zorgt voor een vol gevoel en daarnaast krijg je ook nog eens extra portie vitaminen binnen.

De komkommer is rijk aan vitaminen

De komkommer zit boordevol vitaminen . Een groot deel van de voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben zit er in. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan Vitamine B, C, K maar ook ijzer, kalium, foliumzuur en calcium.

Verder bevat het ook antioxidanten die er voor zorgen dat de cellen in het lichaam goed zijn beschermd.

Komkommer zorgt voor hydratatie

Om het lichaam goed te laten functioneren is het belangrijk dat je goed gehydrateerd bent. Je moet zorgen voor een hoge stofwisseling waardoor de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Dit doe je heel eenvoudig door vocht tot je te nemen. Grotendeels doe je dat door het drinken van water maar een komkommer bestaat voor 95% uit vocht waardoor je met het eten van de komkommer ook eenvoudig aan het minimaal aantal vocht per dag komt.

Hulpmiddel om rimpels te verminderen

Je hebt het vast wel eens gezien, mensen met komkommers op de huid. Dat is niet voor niks want het zorgt ervoor dat de huid goed wordt gehydrateerd waardoor rimpels minder kans hebben.

Komkommers zijn ook regelmatig te vinden in verzorgingsproducten en moet dienen als antirimpelmiddel. Veroudering wordt tegengegaan door de antioxidanten die de komkommer bevat.

Komkommer helpt bij verstopping

Als je last hebt van obstipatie, een verstopping in de darmen kan het eten van een komkommer daarbij helpen. Het is dan wel belangrijk dat je ook de schil eet.

De schil van de komkommer zit namelijk vol met vezels die ervoor zorgen dat vocht wordt vastgehouden.

Hierdoor wordt de ontlasting minder hard en zo zorg je ervoor dat er weer een stoelgang kan plaatsvinden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.